Tuesday, January 31, 2006

31-01-2006---34 km---Amersfoort---ODO 1734 km.

Na een hele rustige week was vandaag `knallen` het motto. Maar als je lang wacht op je tandarts ben je uren verder dan je planning... 19:30 u. op de fiets en op zoek naar langzame scooters... Ik ging achter 2 scooters aan die mij onderling spelenderwijs inhaalden in de beruchte wijk Soesterkwartier, 3 meisjes en 1 jongen in de leeftijd van 14-17 jaar en schreeuwend en gillend vliegen ze op het fietspad. Als ze heel luidruchtig gingen schreeuwen was dat omdat ze het gevaar net konden ontwijken zoals een grote paal in het midden! De jonge meisje achterop met een mooie tattoo op haar bijna complete blote rug deed mij besluiten om niet verder met hun 45-50 km/h het binnenstad onveilig te maken. Waarom? mijn vermoeden dat ze (allen) niet alleen een sigaretje gerookt hebben... Om uit te rusten ging ik achter een moeder met 5 kinderen rijden. Wat een pret hebben ze, ze duwen en snijden elkaar waardoor er eentje op de stoep valt terwijl moeder in haar eentje voortdenderd zonder maar ook aanstalte te maken om af en toe naar achteren te kijken.... Aan het eind blijkt dat zij maar een dochter had en de rest....tja, vergeten te vragen:-))

30-01-2006---82 km---Utrecht binnenstad

Binnen enkele kilometers protesteert mijn lichaam/hart (deze week begonnen met gewicht heffen) dus dan maar rustig para-sailen (gewoon slipstreamen) met een hartslag onder de 150... Prachtig, je pakt de wiel van een goed gekleed moeder die lekker eroplos trapt... om de 5-20 meter 1 pedaalslag... Tijdens het nuttigen van bananen zag ik twee dames aandachtig op een punt staren in het verlengde van Kanaalstraat in Lombok. Op de stoep werd de spullen van haar op de straat gegooid door haar huisgenoten, ze was bezig met verhuizen... Na een beetje opgeruimd te hebben mocht ik een foto maken.

Vandaag 2 mensen geschrokken van mij omdat ik bij de stoplichten te dicht bij hun ging gaan staan, vooral de uitstekende lamp op mijn helm ervaarde iemand als een `zwarte vlek`, ach ze konden wel erom lachten... Kwam toevallig met een Duits stel in een gezellig gesprek wat later omsloeg toen zij vertelde dat wielrenners asociaal waren omdat ze altijd de weg opeisden en drammerig waren. Op mijn beurt vertelde ik dat ik ermee eens was maar dat het van beiden kanten even irritant is (met z`n 2en vierbaans weg opeisen!).... Aarghh! waar is de manenschijn ik wil weer dolgraag de magische verlichting van de maan op mijn met liefde verwerkte frame/materiaal schijnt, een absolute meditatie! ik hoor, zie, voel verder helemaal niks anders dan het genot van één worden, samensmelten met mijn nooit zeurende compagnon.

Monday, January 30, 2006

29-01-2006---138 km---Utrechtse Heuvelrug

Prachtige zondagmiddag!!! Felle zon, windstil, lekker temp, geen rotzooi op de weg die mijn fiets bevuilen... Goede voornemen om gezellig tussen de pedaalridders te begeven via de clubje van een gezellige kroeg `Ledig Erf`... Ze vertrekken (vandaag 15 man) om 13:00 uur en ik moest hard rijden om op tijd te zijn, helaas! Mijn record van 28 minuten Amersfoort-Urecht te evenaren was overduidelijk dat ik het niet kon halen, en ik reed niet de kortste route. Slechts enkele minuten te laat (52 min.), dus ik als een gek eerder bekeken route volgen...niemand te bekennen, dan maar afsnijden en bij Restaurant Buitenlust in Amerongen opwachten...nope, niets anders
dan vriendelijk kijkende toeristen... Heerlijk lekker in de zon wijn gedronken.. kippetjes, haantjes ten overvloede tussen je voeten.

Ondanks veel eten thuis en veel boterhammetjes & koekjes onderweg kon ik pas mijn honger stillen door weer patat-shoarma te eten :-(( Op de terugweg kwam iemand van achteren gedag zeggen!!! Dat is nieuw voor mij... dat was Vincent een jongenling van 16 j. die wat vraagjes had over de club.... Enfin, ik heb `m begeleid met mijn verlichting zodat ie veilig thuis kon zijn. Hij wacht atlijd op rood licht! Ik geef hem max 2 jaar....

Sunday, January 29, 2006

28-01-2006---72 km---Austerlitz-Utrecht

Heerlijk rondje beentje strekken weer als gisteren... tussen Austerlitz-Zeist haalt een
mountainbiker een toerfietser in die op een hele dure stalen ros verder sputtert. Ik haal ze allebei in en rijd rond
de 35 en ja hoor renner weg mtb`er in mijn wiel, 5 minuten 42 rijden was voldoende voor hem...te gevaarlijk zo`n stads mtb
in mijn achterwiel door een enthousiaste recreant of een minder bedeelde forenz.
Op de rotonde bij de Witte Vrouwen moest die rode fieste abrupt naar links sturen en even hard
stoppen. Ze waren denk ik erg geschrokken dat ik ging bumperkleven met mijn zeer felle koplamp.. daarna 500 m mij niet durven inhalen terwijl ik met 35 km/h ging...
Sowwy!!! Twee tortelduivjes op de scooter die 35 km. rijden ik gewoon in het wiel, hmmm... aha
voorspel op de scooter leuk maar niet iemand die pal daaracher rijdt. Dus inhalen om vervolgens
uiteraard niet ingehaald te worden..brrr maar met 200 hartslagen p.m. was niet de bedoeling dan
maar afzakken naar 40 km/h... Ik heb 2 verjaardagen dus moest weer een korte rit worden. Morgen weer!

Saturday, January 28, 2006

27-01-2006---78 km--- Driebergen-Utrecht

Hoge hartslag (170-180) bij aanzetten in de stad kon ik zien dat ik nog niet goed hersteld was. Ik hoop dat die langharige brunette geen rij-examen had want ze zal zeker gezakt zijn. Ik stak mijn hand keurig uit in de rotonde, dus... Na 200 meter was ze nog steeds in de rotonde... Opvallend veel forenzen met lekke band! Mtb`ster met lang blond haar dat vanuit Ard Jansen keurig op rood licht zat te wachten... Vandaag besloten om niet meer elke dag patat-shoarma ad €6 te eten. Saaie dag vandaag met een rek & strek tochtje... Langer daglicht..

Wednesday, January 25, 2006

22-01-2006--- 178 km---Wijk aan Zee

Zondag mislukte de rit naar Wijk aan Zee door een verkeerd gevallen patat, terug naar huis met maagkrampen omstreeks 03:30u. Wel leuk 3 glazen rode wijn een bakje thee heeft de stemming wel goed gemaakt. Achh het pret is nog steeds niet te beschrijven :-))

Jaren te laat

Hier komen mijn eigen belevenissen op de fiets, bedoeld als een dagboek maar dan overal bereikbaar... Ik wil alleen fietsen en genieten van natuur & omgeving in goede harmonie met andere mensen en dieren die ik tegen kom. Ik draag altijd een helm!